Kukeseenepirukas porgandipõhjal

Kui metsa või turuletile ilmuvad kukeseened, valmista neist maitsev pirukas. Soovi korral võid porgandipüree asemel kasutada tainas ka kartuli-, selleri- või pastinaagipüreed.

Valmistamine

  1. Haki jahu, küpsetuspulber ja külm või segamini. Lisa porgandipüree ja sool, sega ühtlaseks. Paki tainas kilesse ja pane pooleks tunniks külma.
  2. Puhasta seened ja tükelda jämedalt, haki sibulad. Kuumuta seeni kuival kuumal pannil, kuni vedelik on aurustunud. Lisa või ja sibulad, pruunista ning jäta jahtuma.
  3. Sega kausis munad, hapukoor, riivitud juust, sidrunikoor ja maitseained. Suru tainas suurema ahjuvormi (36 x 28 cm) põhjale ja äärtele. Eelküpseta 200kraadises ahjus 10 minutit.
  4. Laota poolküpsele põhjale seene-sibulasegu ning vala peale muna-juustusegu. Küpseta veel 25 minutit või kuni pirukas on kuldkollane.

KoostisosadPortsjonid:8 portsjonit

Põhi
3.50 dl – Täistera nisujahu
4 tk – Porgand
200 g – Või
5 g – Sool
10 g – Küpsetuspulber
Täidis
20 g – Basiilik värske
4 dl – Hapukoor
40 g – Või
150 g – Riivjuust
10 g – Sool
2 tk – Sibul
3 tk – Muna
10 g – Sidrunipipar jahvatatud
10 g – Sidrunikoor riivitud
400 g – Kukeseen värske