Värske kartuli ja rohelise herne püreesupp

Kerge mahe supp on sulnil suvepäeval igati paslik. Toekama kõhutäie tarvis lisa serveerimisel pruunistatud peekonit või röstitud saiakuubikuid. Vahukoore võib asendada kohvi- või kookoskoorega.

Valmistamine

  1. Sulata potis või, kuumuta hakitud sibul ja küüslauk selles läbipaistvaks. Lisa vein ja kuumuta, kuni alkohol ära aurustub. Lisa tükeldatud kartulid ja puljong, hauta u 15 minutit, kuni kartulid on enam-vähem pehmed.
  2. Lisa herned ja keeda veel 10 minutit. Sega hulka hakitud petersell ja kuumuta läbi. Töötle saumikseriga kiirelt püreeks. NB! Liigsel püreerimisel muutub supp kleepuvaks. Sega hulka koor ning maitsesta soola ja pipraga.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
70 g – Või
1 tk – Sibul
3 tk – Küüslauk
3 spl – Valge vein
250 g – Kartul
250 g – Hernes konserveeritud
1 L – Köögiviljapuljong
1 dl – Petersell värske
1 dl – Vahukoor
10 g – Sool
5 g – Must pipar