Avokaados küpsenud muna

Tugev oomega-3-rasvhapete annus!

Valmistamine

  1. Valmista majonees. Selleks löö kaussi munakollane ning lisa sinep ja hästi peeneks hakitud petersell. Vispelda või mikserda, kuni segu on ühtlane ja muutub heledamaks. Nüüd hakka tasapisi niristama juurde oliiviõli. Vispelda, kuni segu on ühtlaselt emulgeerunud. Lisa vähehaaval niristades ja vispeldades juurde rapsiõli. Vispelda, kuni segu on ühtlane. Maitsesta soola, suhkruga ja pressi sidrunist mahl. Kuumuta ahi 220 kraadini.
  2. Poolita avokaadod ja eemalda kivid. Löö munad avokaadopoolikute õõnsustesse ja tõsta avokaadod ahjuplaadile. Küpseta ahjus 15‒20 minutit. 15 minutit küpsenud munal on kollane veel vedel, 20 minutit küpsedes on munakollane kõva. Raputa peale soola ja pipart. Serveeri majoneesi ja lehtsalatiga.

Nipid ja soovitused

Serveeri värske salatiga. Majoneesis võib kasutada peterselli asemel ka basiilikut, pune või teisi ürte.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Majonees
1 tk – Muna
1 g – Sool
0.25 dl – Oliiviõli
1 tl – Sinep kange
0.75 dl – Rapsiõli
1 g – Suhkur
1 tk – Sidrun
1 tk – Petersell värske
Põhikoostisosad
4 tk – Muna
1 g – Sool
1 g – Must pipar
2 tk – Avokaado
1 tk – Lehtsalat