Kartulisalat, ideaalne kaaslane

Kartulisalat, ideaalne kaaslane

Valmistamine

  1. Lõika sibul õhukesteks viiludeks. Kui sa ei talu sibula teravat maitset, leota sibulaviile kuni ülejäänud kraami valmimiseni külmas soolvees.
  2. Keeda kartulid soolaga. Värsketele kartulitele jäta kindlasti koor selga. Lõika suuremad kartulid sektoriteks, pisemad pooleks.
  3. Kastme valmistamiseks haki petersell. Nõruta kapparid ja haki paar korda koos rohelisega läbi, et maitsed seguneksid. Sega kõik kokku: oliivid, õli, sidrunimahl, vahtrasiirup ja roheline, lõpuks ka sibulaviilud. Kõige lihtsam on kaste kätega läbi mudida ja soojadele kartulitele selga valada, siis tõmbavad need maitse hästi sisse. Kui vaja, lisa salatile soola, aga enne maitse, sest kapparid, oliivid ja sibul teevad oma t

Nipid ja soovitused

Mõnus suvesöök musta leiva ja absoluutselt kõige muu kõrvale.

KoostisosadPortsjonid:5 portsjonit

Põhikoostisosad
1 kg – Kartul
1 tk – Punane sibul
Kaste
100 g – Kapparid
180 g – Oliivid Kalamata
1 tk – Sidrun
100 ml – Oliiviõli
1 spl – Vahtrasiirup
100 g – Petersell värske
3 g – Sool
3 g – Must pipar