Peekoniümbrises küpsetatud kartulid ja murulaugusalat

Peekoniümbrises küpsetatud kartulid ja murulaugusalat

Valmistamine

  1. Kuumuta ahi 220 kraadini. Vala 1 sl õli kaussi, lisa soola ja pipart. Pane kaussi kartulid ja veereta neid õlis.
  2. Keera iga kartuli ümber peekoniviil ja kinnita tikuga. Pane ahjuplaadile ja küpseta 25–30 minutit, kuni on kartulid on pehmed ja peekon krõbe.
  3. Vahepeal lõika seller, redised ja õun hästi õhukesteks viiludeks, sega sidrunimahla ja 1 sl oliiviõliga.
  4. Sega kodujuust jogurti ja murulauguga, maitsesta soola ja pipraga. Võta kartulid ahjust ning serveeri kodujuustu ja salatiga.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
400 g – Kodujuust
3 g – Sool
2 spl – Oliiviõli
3 tk – Varsseller
1 tk – Õun
100 g – Murulauk värske
10 g – Sidrun
100 g – Redis värske
900 g – Kartul
4 spl – Maitsestamata jogurt
3 g – Must pipar
200 g – Peekonilõigud