Tatrapliinid heeringamarjaga

Pliinid – slaavi köögist pärit kergitatud pannkoogid – tuleks kerkima panna juba eelmisel õhtul või sama päeva hommikul. Heeringamari kuumade paksude pliinidega on maitsev suutäis ja palju rahakotisõbralikum kui lõhemari või kaaviar.

Valmistamine

  1. Eralda munakollased valgetest. Soojenda 2 dl piima käesoojaks. Lahusta piimas pärm, klopi hulka jahud, munakollased, sool ja sulavõi (1 spl). Sega läbi ja jäta tainas ööseks või vähemalt kuueks tunniks kerkima.
  2. Kuumuta ülejäänud 2 dl piima ja sega tainasse. Sega hulka ka vahustatud munavalged. Prae võis väikesed pliinid mõlemalt poolt kuldpruuniks. Nirista peale sulavõi (2 spl). Serveeri hapukoore, hakitud sibula ja heeringamarjaga.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
2 dl – Nisujahu
1.50 dl – Tatrajahu
4 dl – Piim
2 tk – Muna
15 g – Pärm
3 spl – Või
1 g – Sool
2 dl – Hapukoor
1 tk – Punane sibul
200 g – Heeringamari