Ahjus küpsetatud riisi-hakklihapallid

Lihtsad, kuid maitsvad riisi-lihapallid tomatises koorekastmes.

Valmistamine

  1. Haki sibul ja küüslauk (2 küünt), sega koos munade ja keetmata riisiga hakkliha hulka. Maitsesta soola, pipra ja hakitud lehtpeterselliga.
  2. Vormi kanamunasuurused pätsid (8–10 tk), pruunista kergelt igat külge õlis ja tõsta seejärel lihapallid ahjuvormi.
  3. Sega puljong koore ja tomatikastmega ning kalla hakklihapallidele peale. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 25 30 minutit.

Nipid ja soovitused

Kõrvale sobib hästi keedetud kartul, riis, tatar või lihtsalt salat.

KoostisosadPortsjonid:5 portsjonit

Põhikoostisosad
500 g – Veisehakkliha
1 tk – Sibul
1 tk – Küüslauk
2 tk – Muna
1 dl – Pudruriis
1 g – Sool
1 g – Must pipar
3 spl – Petersell värske
3 dl – Lihapuljong
1 dl – Vahukoor
2 dl – Letšo