Magushapu baklažaanihautis ehk caponata

Üks populaarne Sitsiilia baklažaaniroog, mida sobib pakkuda jahedalt. Selle kõrvale süüakse palju maitsvat Sitsiilia valget saia, mida kastme sisse kastetakse.

Valmistamine

  1. Lõika sibul ja seller (2 vart) peeneks ning kuumuta pannil väheses õlis mõni minut. Lisa tomatikonserv ja kuumuta veel mõni minut. Lisa kapparid ja oliivid, hauta 10 minutit.
  2. Samal ajal pruunista kuubikuteks lõigatud baklažaanitükid oliiviõlis ning lisa koos äädika ja suhkruga kastmesse. Maitsesta soovikohaselt, nii et saad mõnusa magushapu kastme.
  3. Keeda, kuni kaste muutub paksemaks. Naudi kohe või pane eelkuumutatud purkidesse ja kaaneta.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
1 tk – Baklažaan
2 tk – Sibul
3 spl – Oliiviõli
3 spl – Kapparid
50 g – Rohelised oliivid kivideta
1 tk – Varsseller
1 dl – Valge veini äädikas
1 tl – Suhkur
1 g – Sool
1 g – Must pipar
400 g – Tomatid omas mahlas