Krõbe nuikapsašnitsel

Nuikapsast ei kohta meie toidulaual just eriti sageli. Krõbedas paneeringus maitseb see hästi nii kerge roana kastmega serveerides kui liharoogade lisandina.

Valmistamine

  1. Koori nuikapsad ja lõika umbes 0,5 cm paksusteks viiludeks. Keeda soolakas vees umbes 10 minutit ja nõruta.
  2. Klopi muna lahti. Maitsesta jahu soola ja pipraga. Purusta maisikrõpsud.
  3. Veereta nuikapsaviile jahus, siis munas ja siis krõpsupurus. Prae õli ja või segus 3–4 minutit kummaltki poolt.
  4. Sega hapukoor mineraalveega. Lisa purustatud küüslauk (1 küüs) ja hakitud petersellilehed. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri nuikapsad hapukoorekastmega.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
2 tk – Nuikapsas
1 tk – Muna
2 spl – Nisujahu
100 g – Maisikrõps sibulamaitseline
2 spl – Või
1 g – Õli
1 g – Sool
1 g – Must pipar
Kaste
2 dl – Hapukoor
2 spl – Mineraalvesi karb-mata
1 tk – Küüslauk
1 spl – Petersell värske
1 g – Sool
1 g – Must pipar