Lihapallid kookoskastmes

Lihapallid kookoskastmes.

Valmistamine

  1. Sega kõik lihapallide komponendid ja vormi käte vahel väikesteks pallideks.
  2. Pruunista pallid kiirelt pannil ja tõsta seejärel 180kraadisesse ahju viieks minutiks küpsema.
  3. Kastmeks haki küüslauk (1 tk küün), tšilli, porru (5 cm) ja ingver (1 tl) ning kuumuta kergelt pannil läbi.
  4. Vala pannile kookoskoor ja kuumuta paar minutit.
  5. Maitsesta koor kalakastme ja riisiäädikaga ning kuumuta veel mõni minut.
  6. Vala kaste eelküpsetatud lihapallidele, tõsta roog tagasi ahju ja küpseta veel umbes kümme minutit.

Nipid ja soovitused

Riisiäädika võid asendada ka laimimahlaga, peaasi et lisad kastmesse natuke haput. Vastasel juhul jääb kaste lääge. Eelistasime siinses roas kookoskoort, sest see on paksem ja tummisema maitsega, aga kes kaloreid loeb, võib asendada kookoskoore kookospiimaga

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
450 g – Kalkunihakkliha
1 g – Tšillihelbed
1 g – Sool
Kaste
1 tk – Küüslauk
0.50 tk – Tšillipipar värske
1 tk – Porrulauk
1 tk – Ingver
200 ml – Kookoskoor
1 spl – Tai kalakaste
1 tl – Riisiäädikas