Täidetud Romano piprad

Kerge roog sobib õhtuseks ajaks igati hästi.

Valmistamine

  1. Lõika piprad pikuti pooleks ja pane ahjuvormi, lõikepool ülal. Määri pealt õliga, maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta ahi 200 kraadini ja küpseta pipraid ahjus 10–15 minutit, kuni need veidi pehmenevad.
  2. Nirista pärlkuskuss keevasse soolakasse vette ja keeda 10– 12 minutit või vastavalt pakendil olevale juhisele. Nõruta ja sega pestoga.
  3. Haki tomatid ja mozzarella ning sega samuti kuskussiga. Tõsta segu pipardele ja raputa peale punega segatud riivsai. Küpseta 15–20 minutit, kuni riivsai on kuldpruun ja krõbe ning piprad pehmed.

Nipid ja soovitused

Pärlkuskussi asemel võib magusate piparde täitmiseks kasutada ka tavalist kuskussi, kinoad, tangu või riisi.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
4 tk – Tšillipipar värske
2 spl – Õli
125 g – Pärlkuskuss
2 spl – Roheline pestokaste
4 spl – Päikesekuivatatud tomatid õlis
200 g – Mozzarella juust
4 spl – Riivsai
1 tl – Pune kuivatatud
1 g – Sool
1 g – Must pipar