Sea välisfilee aasiapärases marinaadis

Aasiapärases marinaadis sealiha jääb mahlane ja hea, kui seda üle ei küpsetata. Serveeri seda laimi-maitsevõiga, mis viib keele alla.

Valmistamine

  1. Purusta marinaadiained köögikombainis või minilõikuris (küüslaugul 1 küüs, rohelisel sibulal 1 vars). Määri lihatükid marinaadiga ja pane kaanega karpi, tõsta 4–12 tunniks külmkappi.
  2. Laimivõi tarvis riivi pestud laimilt koor, pressi välja mahl. Haki basiilik. Sega nimetatud ained võiga ning maitsesta soola-pipraga. Vormi segu küpsetuspaberi abil vorstikeseks, keera paberi otsad kokku ja tõsta pakike tunniks sügavkülma.
  3. Grilli liha mõlemalt poolt küpseks. Aseta igale kuumale lihatükile viil maitsevõid ja naudi!

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
700 g – Seavälisfilee
Marinaad
1 tk – Roheline sibul
1 spl – Ingver
1 tl – Seesamiseemned
0.25 tl – Cayenne pipar
1 tk – Küüslauk
2 spl – Sojakaste
2 spl – Rapsiõli
2 spl – Valge vein
1 tl – Suhkur
Laimivõi
1 tk – Laim
1 spl – Basiilik värske
100 g – Või
1 g – Must pipar
1 g – Sool