Jänesepraad

Jänesepraad.

Valmistamine

  1. Tükelda jänes – eralda kintsud, poolita kere osa ja rümba ülemine osa.
  2. Pruunista kõik tükid pannil läbi ja maitsesta soola-pipraga.
  3. Puhasta sibulad ja küüslauguküüned (3 tk) ning aseta ahjupotti.
  4. Lisa potti jäneseosad ja kõik muud komponendid (3 tk loorberilehti). Vala peale kuum vesi, nii et pott on poolenisti täis.
  5. Küpseta ahjus 150 kraadi juures umbes kaks tundi.

Nipid ja soovitused

Jäneseprae kõrvale sobib lisandina serveerida ahjus küpsetatud või aurutatud köögivilju, meelepärasel moel valmistatud kartuleid, aga ka näiteks kuskussi. Ahjupraad on valmis, kui liha tuleb kontide küljest lahti. Soovi korral võid praeleemest kastme keeta. Lisa selle hulka rõõska koort ja maitsesta kergelt soola-pipraga.

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Põhikoostisosad
1 tk – Küülik jahutatud
3 tk – Sibul
1 tk – Küüslauk
1 tk – Loorberileht
1 spl – Tüümian värske
200 ml – Ploomivein
1 g – Sool
1 g – Must pipar