Ratatouille Türgi moodi

Prantsusmaalt pärit ratatouille’i Türgi sugulane näeb välja just selline nagu pildil. Sobib süüa nii soojalt kui külmalt.

Valmistamine

  1. Koori baklažaanid ja lõika pikuti 2–3 viiluks. Prae rohkes õlis mõlemalt poolt pruuniks ja tõsta majapidamispaberile nõrguma. Lao ahjuvormi ja raputa peale soola.
  2. Haki sibul ja pool osa paprikatest. Hauta sibulat paar minutit oliiviõlis. Sega hulka viilutatud küüslauk (5 küünt) ja hakitud paprika. Hauta veel 2–3 minutit, lisa hakitud tomatid, maitsesta suhkru ja soolaga.
  3. Hauta mõõdukal kuumusel, kuni segu pakseneb. Sega hulka hakitud petersell ja must pipar.
  4. Tõsta täidis ühtlaselt baklažaanidele. Viiluta ülejäänud paprikad ja tõsta baklažaanidele.
  5. Kuumuta ahi 200 kraadini, vala vormi kuum vesi. Nirista baklažaanidele sidrunimahla ja küpseta 10–15 minutit.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
900 g – Baklažaan
1 tk – Sibul
400 g – Kooritud tomatid
3 tk – Roheline paprika
1 tk – Küüslauk
1 tk – Petersell värske
4 dl – Õli
2 spl – Oliiviõli
1 g – Sool
0.50 tl – Suhkur
1 g – Must pipar
0.75 dl – Vesi
1 tk – Sidrun