Soe läätse-brokolisalat peekoniga

Soe läätse-brokolisalat peekoniga

Valmistamine

1 Leota läätsesid 15 minutit külmas vees ja nõruta sõelal. Keeda läätsed rohkes vees peaaegu pehmeks ehk al dente (15–20 minutit). Samal ajal keeda brokoliõisikuid soolaga maitsestatud vees 1–2 minutit. Kalla sõelale nõrguma, et need jääksid meeldivalt krõmpsud ja kauni värviga.

  1. Loksuta väikeses kaanega purgis segamini kastmeained, jäta ootele.
  2. Kuumuta peekoniribad pannil ja prae peekonirasvas läbi ka viilutatud sibul ja küüslauk. Lisa läätsed ja brokoli, sega kõik kastmega läbi ning serveeri kohe.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
100 g – Rohelised läätsed
200 g – Brokoli
150 g – Toorsuitsupeekon
1 tk – Punane sibul
20 g – Küüslauk
Kaste
3 spl – Oliiviõli
1 spl – Palsamiäädikas
1 tl – Dijoni sinep
1 tl – Mesi
3 g – Sool
3 g – Must pipar