Kategooriad
Köögivilja-kruubisupp
Tummine supp saab värvi porganditest ja hernestest, maitset porrust ja sibulast.
Valmistamine
- Kuumuta poti põhjas õli. Viiluta 2 sellerivart, sibul ja porru ning kuumuta neid segades 5 minutit õlis. Lisa kruubid ja tomatipasta, kuumuta u 30 sekundit. Lisa 1 l vett ja lase keema, seejärel hauta 30 minutit.
- Lisa viilutatud porgandid ja ülejäänud vesi. Kata kaanega ja keeda veel 30 minutit. Lisa oad ja herned ning keeda veel 5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri hakitud basiilikuga.
Nipid ja soovitused
Speltakruupide asemel võid suppi valmistada ka odra- vm kruupidega, samuti bulguri või kuskussiga.
KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit
Põhikoostisosad
1 tk – Porrulauk
2 dl – Speltakruubid
1 spl – Tomatipasta
1 g – Sool
3 dl – Külmutatud herned
1 tk – Varsseller
1 tk – Sibul
400 g – Punased Kidney oad
3 spl – Õli
1 g – Must pipar
1 tk – Basiilik värske
2 tk – Porgand
2 L – Vesi