Köögivilja-kruubisupp

Tummine supp saab värvi porganditest ja hernestest, maitset porrust ja sibulast.

Valmistamine

  1. Kuumuta poti põhjas õli. Viiluta 2 sellerivart, sibul ja porru ning kuumuta neid segades 5 minutit õlis. Lisa kruubid ja tomatipasta, kuumuta u 30 sekundit. Lisa 1 l vett ja lase keema, seejärel hauta 30 minutit.
  2. Lisa viilutatud porgandid ja ülejäänud vesi. Kata kaanega ja keeda veel 30 minutit. Lisa oad ja herned ning keeda veel 5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri hakitud basiilikuga.

Nipid ja soovitused

Speltakruupide asemel võid suppi valmistada ka odra- vm kruupidega, samuti bulguri või kuskussiga.

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Põhikoostisosad
3 spl – Õli
1 tk – Varsseller
1 tk – Sibul
1 tk – Porrulauk
1 spl – Tomatipasta
2 L – Vesi
2 tk – Porgand
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 tk – Basiilik värske
3 dl – Külmutatud herned
400 g – Punased Kidney oad
2 dl – Speltakruubid