Üks õige magus šokolaaditort

Üks õige magus šokolaaditort

Valmistamine

  1. Põhja tarvis kuumuta paksupõhjalises potis 125 ml vett, sega hulka kakao, kohvipulber ja suhkur ning lahusta tasasel tulel. Sega juurde või, lase keema tõusta ja tõsta kõrvale. Lase pisut jahtuda.
  2. Siis sõelu hulka küpsetuspulbriga segatud jahu ja sega hoolikalt. Lisa ükshaaval munad ja vanillipasta, sega taas.
  3. Pane tainas küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 180kraadises ahjus 40–45 minutit. Lase vormis jahtuda.
  4. Katte jaoks kuumuta potis vett ja suhkrut, kuni see täielikult lahustub. Eemalda tulelt. Lisa tükkideks murtud šokolaad ja pehme või, sulata rahulikult. Sega, kuni mass on ühtlane ja läikiv.
  5. Jahtunud kook võta vormist ja kata šokolaadivaabaga.

Nipid ja soovitused

Kui soovid, võid koogi põigiti pooleks lõigata ja ka vahele šokolaadi määrida.

KoostisosadPortsjonid:12 portsjonit

Põhi
125 ml – Vesi
2 tk – Muna
50 g – Kakaopulber
125 g – Või
1 tl – Lahustuv kohv
1 tl – Küpsetuspulber
2 tl – Vanillipasta
250 g – Pruun suhkur
225 g – Nisujahu
Kate
30 g – Pruun suhkur
175 g – Või
300 g – Tume šokolaad
125 ml – Vesi
Kaunistamiseks
200 ml – Vahukoor