Laimi-pipramarinaadis kanavardad

Efektseid kanavardaid võid küpsetada nii õues grillil kui ka toas grillpannil. Serveeri neid kuuma riisi või värske salatiga. Puitvardaid leota enne grillil kasutamist pool tundi, et need põlema ei süttiks.

Valmistamine

  1. Lõika kanafileed 2 x 2 cm suurusteks tükkideks. Sega kokku marinaad (3 riivitud küüslauguküünt, 1 sl riivitud laimikoort, 1 sl värskelt pressitud laimimahla jt.) ja vala pool sellest karpi. Lisa kanatükid, sega läbi ning lase maitsestuda 30 minutit.
  2. Lüki maitsestunud lihatükid varraste otsa, aga mitte liiga tihedalt. Küpseta vardaid grillil või grillpannil, keerates neid iga natukese aja tagant. Liha valmimiseks kulub umbes 8 minutit.
  3. Serveeri ülejäänud marinaad kastmeks kõrvale.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Marinaad
1 tk – Laim
1 tl – Must pipar
2 spl – Tai kalakaste
1 tl – Sool
1 tk – Küüslauk
1 spl – Õli
1 spl – Roheline terapipar
1 dl – Aprikoosimarmelaad
Põhikoostisosad
600 g – Broilerifilee