Soe pastasalat fetajuustuga

Klassikaline kooslus köögiviljadest, pastast ja fetajuustust.

Valmistamine

  1. Kuumuta ahi 230 kraadini. Lõika paprikad pooleks, eemalda seemned ja lõika u 3 cm tükkideks.
  2. Lõika baklažaan kuubikuteks ja suvikõrvitsad 0,5 cm viiludeks. Sega köögiviljad 2–3 sl õli, soola ja pipraga.
  3. Tõsta ahjuplaadile ja küpseta 20–25 minuti jooksul pehmeks ja kergelt pruunikaks.
  4. Keeda pasta rohkes soolakas vees al dente ja nõruta.
  5. Sega pasta hulka röstitud köögiviljad, päikesekuivatatud tomatid, rukola- ja basiilikulehed. Sega hulka ülejäänud õli, palsamiäädikas ja purustatud küüslauk (2 tk küünt).
  6. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta salatile fetajuust.

Nipid ja soovitused

Maitseb hea nii soojalt kui külmalt.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
75 g – Päikesekuivatatud tomatid õlis
1 g – Must pipar
1 spl – Basiilik värske
1 spl – Rukkola
2 spl – Palsamiäädikas
150 g – Feta juust
400 g – Pasta
1 g – Sool
2 tk – Suvikõrvits
1 tk – Baklažaan
1 tk – Kollane paprika
1 tk – Punane paprika
1 dl – Oliiviõli
1 tk – Küüslauk