Peedi-kartuli-suitsukalasalat

Meeldivalt kerge sügisestest viljadest salat on koos suitsukalaga korralikuks eineks. Vaid veerand tunniga valmiv roog sobib nii argiõhtuks kui igal ajal, mil tühi kõht oodata ei kannata.

Valmistamine

  1. Lõika keedetud kartulid ja peedid sektoriteks ning viiluta marineeritud kurgid.
  2. Tõsta peetkartul-kurk vaagnale.
  3. Puhasta kala ja pane koos murulaugu ja salatilehtedega vaagnale köögiviljadele.
  4. Sega kokku kastmeained, vala salatile ja sega kergelt läbi.

Nipid ja soovitused

Kuumsuitsulõhe võib soovi korral asendada mõne muu suitsukalaga.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Kaste
2 spl – Oliiviõli
1 spl – Mädarõikakaste
1 g – Sool
1 spl – Punase veini äädikas
1 spl – Sinep kange
Põhikoostisosad
1 spl – Murulauk värske
200 g – Kartul
4 tk – Marineeritud kurk
100 g – Lehtsalat
400 g – Keedetud peet
400 g – Kuumsuitsulõhe