Rootsipärased vürtsräimed

Rootsipärased vürtsräimed. Väga maitsev suutäis!

Valmistamine

  1. Lao räimerümbad kaussi ja kalla üle marinaadiga. Jäta 12 tunniks seisma. Kalla vedelik ära ja nõruta kuivaks.
  2. Sega kokku vürtsisegu ained ja lao kihiti laiemasse klaaspurki või mõne muu nõu põhja: vürtsisegu, kiht räimi, sibulaviile, vürtsisegu, räimi ja sibulat. Jätka, kuni räimed ja sibul otsas, ning puista üle vürtsiseguga (kui segu jääb üle, pane see kaanega suletud purki ja kasuta järgmisel korral).
  3. Jäta räimed vähemalt üheks ööks külma, viie päeva pärast on nad kõige paremad. Sobivad hästi palaval suvepäeval kuumade keedetud kartulite kõrvale koos hapukoorega või hoopis musta leiva juurde hommikusöögiks

Nipid ja soovitused

Räimed peaksid külmas maitsestuma viis päeva, et saavutada küpsust ja maitsekust.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
500 g – Räimerümp
1 tk – Sibul
Marinaad
4 spl – Äädikas
5 dl – Vesi
Vürtsisegu
5 spl – Suhkur
2 spl – Sool
1 spl – Jämedalt jahvatatud valge pipar
1 spl – Vürtspipar jahvatatud