Ahjus küpsetatud suvikõrvitsad hakklihatäidisega

Suvikõrvitsatest saab valmistada imelisi toite. Üks soovitus on ahjus küpsetatud suvikõrvitsad, millel täidiseks hakkliha. Oluline on, et suvikõrvitsad oleks kindlasti oma parimas kasvueas – pisikesed ja mahlased! Suured üleküpsenud köögiviljad kasutamiseks ei sobi, sest seemnekoda on liialt suur ning viljalihal puudub soovitud mahlasus ja tekstuur

Valmistamine

  1. Lõika suvikõrvitsad pikuti pooleks ning uurista seemnesisu välja. Maitsesta suvikõrvitsapoolikud soola ja pipraga ning piserda üle oliiviõliga, jäta ootele!
  2. Täidise valmistamiseks haki sibul ja küüslauk ning tükelda paprika.
  3. Tõsta need kuumale õliga piserdatud pannile ning prae läbi. Minuti pärast lisa hakkliha ning küpseta liha valmis, vahepeal maitsesta soola ja pipraga.
  4. Seejärel lisa pastakaste ja maitseroheline ning sega läbi.
  5. Tõsta segu suvikõrvitsa lootsikutesse, raputa peale riivitud juust ning küpseta 180 kraadi juures 15-25 minutit ehk seni kuni juust on mõnusalt sulanud ning suvikõrvits pehme!

KoostisosadPortsjonid:2 portsjonit

Täidis
0.50 tk – Sibul
1 tk – Küüslauguküüs
100 g – Punane paprika
4 spl – Bolognese pastakaste
200 g – Kodune hakkliha
2 spl – Till värske
4 spl – Riivjuust
3 g – Sool
3 g – Must pipar
Koostis
2 tk – Suvikõrvits
3 g – Sool
3 g – Must pipar
3 spl – Oliiviõli