Hommikused saiakesed

Hommikused saiakesed

Valmistamine

Pärmitaigna valmistamine:

  1. Lahusta pärm käesoojas piima-munasegus. Lisa suhkur ja jahu ning sõtku tainas ühtlaseks, sitkeks.
  2. Pane kausile kile peale ja tõsta ööseks külmikusse. Saiakeste valmistamine:
  3. Tõsta üleöö seisnud taigen välja, jaga kaheks ja rulli lahti.
  4. Pool taignast kasuta riisipirukate tegemiseks. Sega keedetud riis, või ja riivitud porgand. Maitsesta segu soolaga ning vooli meelepärased pirukad. Lase enne ahju panemist ca 30 min kerkida. Klopi korralikult lahti üks muna ja sama palju vett, pintselda saiakased üle ning küpseta ahjus 200C juures 15-20 min.
  5. Teisest taigna poolest tee kaneelirullid: määri lahtirullitud taigen võiga, raputa peale kaneel ja suhkur. Lõika ribad ning keera rulli. Toimi sarnaselt riisipirukatega - pintselda munaseguga, lase kerkida 30 min ning küpseta 200C juures 15-20min.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Taigen
70 g – Või
2 tk – Muna
40 g – Pärm
600 g – Nisujahu
300 ml – Piim
30 g – Suhkur
Koostis
400 g – Pikateraline riis
200 g – Või
150 g – Porgand