Võluv pavlova

Pavlova on kookide kuninganna – see on rohke täidisega, mõnusalt õhuline ning alati võluv!

Valmistamine

  1. Kuumuta ahi 160 kraadini. Vahusta munad soolaga tugevaks vahuks. Lisa, vahustamist jätkates, jaohaaval juurde suhkur. Vahusta, kuni saad tugevate tippudega läikiva vahu. Lõpeta vahustamine ning lisa ülejäänud ained. Seejärel vahusta segu veel umbes 10 sekundit ainete segunemiseks. Munavalgesegu ei tohi potti ümber keerates anumast välja valguda!
  2. Tõsta munavalgevaht küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vormi umbes 22-24 cm läbimõõduga ring. Vormi nii, et koogi ääred jääksid pisut kõrgemad, kui keskkoht. Nii on mugav küpsenud koogile hiljem täidist lisada!
  3. Tõsta kook ahju ning alanda kuumust koheselt 110 kraadini. Lase koogil küpseda 60-70 minutit. Seejärel lülita ahi välja ning lase koogil ahjus (suletud ahjuuksega) järelküpseda umbes tunnike. Valminud kook peab jääma kuivanud ja küps, mitte pehme!
  4. Täidise valmistamiseks vahusta koor tugevaks vahuks. Sega lusikaga juurde jogurt, vanillisuhkur ning maitse järgi tuhksuhkrut. Täidis ei tohi liiga magus tulla, kuna besee on juba piisavalt magus! Vahetult enne serveerimist tõsta täidis pavlova põhjale. Laota peale meelepärased marjad ning nirista üle sulatatud šokolaadiga.

KoostisosadPortsjonid:10 portsjonit

Täidis
200 ml – Vahukoor
75 g – Kreeka jogurt
1 tl – Vanillisuhkur
1 tl – Tuhksuhkur
300 g – Maasikad külmutatud
50 g – Tume šokolaad
Koostis
4 tk – Muna
3 g – Sool
1 tl – Maisitärklis
1 tl – Vanillisuhkur
1 tk – Sidrun