Maitsev õunakook

Sügis on õunakookide küpsetamise tippaeg. Selle lihtsa koduse õunakoogi maitset ja tekstuuri täiustab tatrajahu.

Valmistamine

  1. Koori ja tükelda õunad, sega juurde kaneel, kardemond (soovi korral) ja suhkur (vastavalt maitsele ja õunte hapukusele). Jäta ootele.
  2. Sega kokku kuivained, lisa ülejäänud ained ning sega ühtlaseks tainaks. Kõige viimasena sega tainasse õunatükid.
  3. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø22-24cm) ning küpseta 175 kraadi juures 45-55 minutit.

KoostisosadPortsjonid:10 portsjonit

Täidis
2 g – Kaneel jahvatatud
2 g – Jahvatatud kardemon
100 g – Suhkur
1 kg – Õun
Koostis
2 dl – Nisujahu
1 dl – Toortatrajahu
1 dl – Suhkur
1 tl – Küpsetuspulber
1 tl – Vanillisuhkur
2 tk – Muna
200 g – Hapukoor