Peedirisoto kolme juustuga

See on maitsev sügisroog – toitev, põnev ning tulvil häid maitseid. Lisaks on risoto valmistamine vägagi lihtne ning ei nõua erilisi teadmisi. Soovi korral võid rooga täiustada ka praepeekoni, seente või mõne muu lisandiga.

Valmistamine

  1. Haki sibul ja küüslauguküüned. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel pisut õli ning võid ning lisa seltsiks hakitud sibul ja küüslauk.
  2. Kuumuta läbi ning lisa riis. Sega riisi pannil seni, kuni see muutub klaasjaks.
  3. Seejärel hakka jaohaaval juurde lisama puljongit. Lisa 1 dl kaupa nii, et kui eelnevalt lisatud vedelik on aurustunud, siis vala puljongit juurde.
  4. Risotot sega valmistamise ajal. Kui riis on juba parajalt pehme (aga kindlasti mitte pudrune) ning puljong otsakorral, siis sega juurde sinihallitusjuust, parmesan, toorjuust, peet ja ürdid. Sega kogu segu läbi ning serveeri koheselt! Vajadusel maitsesta täiendavalt!

Nipid ja soovitused

Serveerimiseks parmesani ja tüümiani

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Koostis
0.50 tk – Sibul
2 tk – Küüslauguküüs
2 dl – Risotoriis
2 spl – Sinihallitusjuust
2 spl – Parmesan
2 spl – Toorjuust
2 spl – Tüümian värske
3 g – Sool
3 g – Must pipar
10 ml – Õli
10 g – Või
200 g – Keedetud peet