Taipärased kanahakklihapallid

Taipärased kanahakklihast pallid, mida on mõnus pakkuda suupisteks koos magusterava tšillikastmega. Soovi korral saad neid valmistada ka veise- või seadelikatesshakklihast.

Valmistamine

  1. Puhasta ja viiluta sibulad (2 vart).
  2. Puhasta tšilli valgetest vaheseintest ja seemnetest. Haki peeneks.
  3. Lisa hakklihale sibul, tšilli, ingver, laimimahl, austri- ja kalakaste. Sega hästi läbi. Sega hulka seesamiseemned.
  4. Vormi märgade käte abil pallikesteks.
  5. Kuumuta õli pannil, küpseta pallid pannil küpseks või ahjus 200 kraadi juures 10 minutit või kuni pallid küpsed.
  6. Kanahakkliha kipub panni põhja kinni jääma, sellepärast on soovitav neid ahjus küpsetada. Serveeri pallikesi kastme ja salatiga.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
400 g – Broilerifilee hakkliha
1 tk – Roheline sibul
1 tk – Tšillipipar värske
1 spl – Ingver
1 spl – Laim
2 spl – Austrikaste
1 spl – Tai kalakaste
3 spl – Seesamiseemned
2 spl – Rapsiõli
1 g – Magus tšillikaste