Kodujuustu-kapsa quiche

Kargel rukkijahusel põhjal on korralikult täidist, mis kapsast mahlane ja peekonist suitsuse maitsega

Valmistamine

  1. Hõõru pehme või hulka kodujuust, sega juurde jahud ja sool. Suru mass ühtlaseks tainaks ja vajuta 24 cm pirukavormi põhja ja äärtele. Pane täidise tegemise ajaks külma.
  2. Haki kapsas ja hauta väheses vees pehmeks, u 30 minutit. Sega hulka või, maitsesta soola ja pipraga. Lase pisut jahtuda.
  3. Sega hulka kodujuust. Klopi lahti munad, sega hapukoore ja riivjuustuga.
  4. Haki peekon ja prae pannil läbi. Küpseta põhja 200- kraadises ahjus 10 minutit.
  5. Tõsta põhjale kapsas ja sellele peekon, raputa peale hakitud till ja kalla üle muna-hapukoore seguga. Küpseta veel 30 minutit.

Nipid ja soovitused

Kui soovid lahjemat ja lihata rooga, võid peekonist loobuda.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
125 g – Kodujuust
100 g – Või
2.25 dl – Nisujahu
1.50 dl – Rukkijahu
0.25 tl – Sool
Täidis
1 kg – Kapsas
2 dl – Vesi
30 g – Või
200 g – Kodujuust
2 tk – Muna
1 dl – Hapukoor
100 g – Riivjuust
50 g – Suitsupeekon
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 tk – Till värske