Kalkuniahjupraad

Kalkuniahjupraad

Valmistamine

  1. Koori sibul ja porgand ning poolita.
  2. Pruunista liha väheses õlis kuumal pannil.
  3. Maitsesta liha soola ja pipraga.
  4. Pane kõik komponendid küpsetuskotti (2 tüümianioksa, 2 tk loorberilehte), sule kott ja küpseta 150 kraadi juures umbes poolteist tundi.

Nipid ja soovitused

Tänu küpsetuskotile jääb tulemus nii mahlane, et eraldi vedelikku (vesi või puljong) ei olegi vaja kasutada – lihast ja köögiviljadest eraldub küpsemise käigus piisavalt, et seda hiljem ka kastmena kasutada. Kalkuniprae kõrvale võib serveerida kuskussi, riisi, kartulit või värsket salatit.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
600 g – Kalkunikintsuliha
4 tk – Porgand
2 tk – Sibul
1 tk – Tüümian värske
1 tk – Loorberileht
1 g – Sool
1 g – Must pipar