Kategooriad
Punase sõstra ja valge šokolaadi kook
Punase sõstra ja valge šokolaadi kook
Valmistamine
- Sulata või ja šokolaad veevannil, tõsta tulelt ja lase hetke jahtuda. Sega siis hulka munakollane.
- Vahusta munavalged kõvaks valgeks vahuks. Lisa suhkur ja sidrunist pressitud mahl ning jätka vahustamist, kuni beseevaht on tugev ja kõva.
- Sega ettevaatlikult hulka sulašokolaadi-või-munasegu.
- Kalla segu küpsetuspaberiga vooderdatud väikesele ahjuplaadile (20x30 cm). Küpseta 175-kraadise ahju allosas umbes 20 minutit. Lase jahtuda.
- Samal ajal valmista täidis. Sega kausis munavalge, suhkrud ja laimist pressitud mahl ning vahusta mikseriga veevannil kõvaks läikivaks vahuks. Tõsta veevannilt ära ja jäta jahtuma, aeg-ajalt vahustades, kuni vaht on külm.
- Vahusta koor kergelt. Püreesta sõstrad ja sega koos vahustatud koorega ettevaatlikult munavalgevahu hulka.
- Laota täidis jahtunud põhjale ja pane kook vähemalt 4 tunniks sügavkülma.
- Lõika tükkideks ja kaunista tervete sõstrakobaratega.
KoostisosadPortsjonid:8 portsjonit
Põhi
150 g – Valge šokolaad
25 g – Või
4 tk – Muna
1 tk – Sidrun
0.50 dl – Suhkur
Täidis
1 tl – Vanillisuhkur
1 tk – Muna
1.50 dl – Suhkur
1 tk – Laim
2.50 dl – Kohvikoor
500 g – Punased sõstrad