Heeringasalat köögivilja ja õlikastmega

Kerges kastmes salatit võid serveerida kihiliselt või kokkusegatuna, kuidas meeldib.

Valmistamine

  1. Sega kastme ained ja pane salati valmistamise ajaks külmkappi.
  2. Haki keedetud kartulid, keedetud peedid, sibul, porgand, heeringas ja keedetud munad. Lao ained kihiti kaussi või vaagnale ja nirista peale kaste (sidrunimahla 1 spl). Või sega kõik ained ja kaste kokku.
  3. Serveeri rukolalehtedega.

Nipid ja soovitused

Salatilehed lisa vahetult enne serveerimist.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
3 tk – Muna
2 tk – Sibul
1 spl – Rukkola
4 tk – Heeringafilee marineeritud
5 tk – Kartul
5 tk – Keedetud peet
Kaste
1 tl – Suhkur
1 tk – Sidrun
1 spl – Sinep kange
1 dl – Oliiviõli
0.50 tl – Sool