Kategooriad
Vürtsikad falafelid ehk kikerhernekotletid
Kikerherneid on läbi aegade hinnatud nende suure valgusisalduse poolest, seetõttu on need eriti vajalikud ka paastuajal.
Valmistamine
- Kuumuta hakitud sibul ja küüslauk (4 küünt) pannil õlis nõrgal kuumusel u 5 minuti jooksul pehmeks.
- Pane kaussi nõrutatud kikerherned ja vürtsid ning tambi pudruks. Sega hulka sibul ja küüslauk ning hakitud petersell, maitsesta soola ja pipraga.
- Lisa munad ja sega tainaks. Vormi 12 palli ja vajuta pätsiks. Prae õlis 3 minutit kummaltki poolt kuldpruuniks.
- Serveeri kuskussi, pitaleiva või salatiga.
KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit
Põhikoostisosad
1 tk – Küüslauk
2 tk – Muna
1 tk – Petersell värske
800 g – Kikerherned konserveeritud
3 spl – Õli
2 tl – Koriander jahvatatud
2 tk – Sibul