Vürtsikad falafelid ehk kikerhernekotletid

Kikerherneid on läbi aegade hinnatud nende suure valgusisalduse poolest, seetõttu on need eriti vajalikud ka paastuajal.

Valmistamine

  1. Kuumuta hakitud sibul ja küüslauk (4 küünt) pannil õlis nõrgal kuumusel u 5 minuti jooksul pehmeks.
  2. Pane kaussi nõrutatud kikerherned ja vürtsid ning tambi pudruks. Sega hulka sibul ja küüslauk ning hakitud petersell, maitsesta soola ja pipraga.
  3. Lisa munad ja sega tainaks. Vormi 12 palli ja vajuta pätsiks. Prae õlis 3 minutit kummaltki poolt kuldpruuniks.
  4. Serveeri kuskussi, pitaleiva või salatiga.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
3 spl – Õli
2 tk – Sibul
1 tk – Küüslauk
800 g – Kikerherned konserveeritud
2 tl – Köömned jahvatatud
1 tk – Petersell värske
2 tk – Muna
2 tl – Koriander jahvatatud