Kategooriad
Seakarbonaad chipotle-marinaadis
Imehea suitsuse chipotle-tšilliga marinaad valmib koos lihast tuleva leemega ka köögiviljadele maitsvaks kastmeks. Lase lihal 2 tundi kuni üle öö marinaadis seista ja pärast seda küpseb liha ahjus pehmeks vähem kui tunniga.
Valmistamine
- Vispelda oliiviõli, sojakaste, laimimahl (2 tk laimi), hakitud ürdid, purustatud küüslauk (2 tk küünt), jahvatatud chipotle-tšilli ja riivitud laimikoor (1 tk laimi) omavahel segamini.
- Mudi marinaad lihatüki sisse ja jäta kaanega karpi vähemalt 2 tunniks kuni üle öö maitsestuma.
- Nirista natuke õli ahjuvormi põhja ja lisa ka tükeldatud porgandid ja peedid või muud juurikad. Tõsta peale marineeritud lihatükk.
- Küpseta ahjus 200 kraadi juures vormis või malmpotis marinaadiga ülevalatult 1–1,5 tundi või kuni liha on pehme.
KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit
Põhikoostisosad
5 tk – Porgand
3 tk – Laim
3 tk – Peet
2 dl – Petersell värske
1 spl – Sojakaste
1 dl – Koriander värske
1 kg – Seakaelakarbonaad
1 tk – Küüslauk
5 spl – Oliiviõli
1 tl – Chipotle-tšilli