Seakarbonaad chipotle-marinaadis

Imehea suitsuse chipotle-tšilliga marinaad valmib koos lihast tuleva leemega ka köögiviljadele maitsvaks kastmeks. Lase lihal 2 tundi kuni üle öö marinaadis seista ja pärast seda küpseb liha ahjus pehmeks vähem kui tunniga.

Valmistamine

  1. Vispelda oliiviõli, sojakaste, laimimahl (2 tk laimi), hakitud ürdid, purustatud küüslauk (2 tk küünt), jahvatatud chipotle-tšilli ja riivitud laimikoor (1 tk laimi) omavahel segamini.
  2. Mudi marinaad lihatüki sisse ja jäta kaanega karpi vähemalt 2 tunniks kuni üle öö maitsestuma.
  3. Nirista natuke õli ahjuvormi põhja ja lisa ka tükeldatud porgandid ja peedid või muud juurikad. Tõsta peale marineeritud lihatükk.
  4. Küpseta ahjus 200 kraadi juures vormis või malmpotis marinaadiga ülevalatult 1–1,5 tundi või kuni liha on pehme.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
3 tk – Peet
5 tk – Porgand
5 spl – Oliiviõli
2 dl – Petersell värske
1 dl – Koriander värske
1 tk – Küüslauk
1 tl – Chipotle-tšilli
3 tk – Laim
1 kg – Seakaelakarbonaad
1 spl – Sojakaste