Köögivilja-mangokarri

Karri on indiapärane vürtsikas roog ja sobib hästi meie kliimasse just sügisel-talvel. Maitseb hea koos keedetud riisiga. Täidab hästi kõhtu ja annab seespidiselt sooja.

Valmistamine

  1. Loputa riisi sõelal voolava vee all, kuni pesuvesi jääb selgeks. Keeda pehmeks.
  2. Tükelda lillkapsas ja brokoli õisikuteks, poolita paprika, puhasta seemnetest ja tükelda. Haki sibul, küüslauk (2 küünt), porru (6 cm) ja ingver (1 cm), kuumuta neid pannil oliiviõlis mõni minut. Lisa kurkum, paprikapulber, Cayenne’i pipar ja garam masala, kuumuta segades veel minuti jagu. Lisa kookospiim ja mangopüree.
  3. Keeda vaiksel tulel veel 5 minutit, tõsta kastmesse brokoli ja lillkapsaõisikud, samuti paprika. Keeda veel u 5 minutit segades. Pigista hulka laimimahl, sega läbi.
  4. Keera tuli alt ja lase kastmel veel u 5 minutit kaane all tõmmata. Serveeri keedetud riisiga.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
300 g – Lillkapsas
1 tk – Küüslauk
1 tl – Garam masala maitseainesegu
200 ml – Mangopüree
1 tl – Cayenne pipar
200 g – Brokoli värske
1 tl – Kurkum
1 tk – Punane paprika
300 g – Pruun riis
1 tk – Laim
400 ml – Santa Maria Kookospiim
1 tk – Ingver
1 tl – Paprika jahvatatud
1 tk – Porrulauk
1 g – Oliiviõli
1 tk – Sibul