Kruubi, peedi ja kuumsuitsulõhe salat

Kruubi, peedi ja kuumsuitsulõhe salat

Valmistamine

  1. Pane kruubid 4–5 tunniks likku ja nõruta. Pane kruubid kastrulisse ja kalla peale külm vesi, keeda u 30–35 minutiga pehmeks.
  2. Sega kastmeks oliiviõli, sidrunimahl, mädarõigas ja sinep, maitsesta soola ja pipraga. Sega nõrutatud kruubid 1 sl õliga.
  3. Pane pool kruupidest ja salatilehtedest alusele. Raputa peale ülejäänud kruubid, pane peale ülejäänud salatilehed. Tükelda kala ja pane salatile, lao peale peediviilud. Nirista peale ülejäänud kaste

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Koostis
1 spl – Oliiviõli
150 g – Keedetud peet
100 g – Lehtsalat
300 g – Kuumsuitsulõhe
240 g – Odrakruubid
Kaste
3 g – Must pipar
4 spl – Oliiviõli
3 g – Sool
2 spl – Mädarõigas
2 tl – Sinep kange
1 tk – Sidrun