Glasuuritud juurviljad rohelise kastmega

Glasuuritud juurviljad rohelise kastmega

Valmistamine

  1. Pese juurviljad hoolikalt puhtaks. Kuumuta ahi 220 kraadini. Sega ahjuvormis juurviljad, puljong, palsamiäädikas, kooritud küüslauguküüned ja tüümianioksad, maitsesta soola ja pipraga. Küpseta, kuni juurviljad on pehmed ja vedelik siirupine, see võtab umbes tunni. Küpsemise ajal sega paar korda läbi.
  2. Rohelise kastme jaoks töötle ürdid, kapparid ja küüslauk koos õliga saumikseriga pastaks, maitsesta sidrunimahla, sinepi, soola ja pipraga. Serveeri ahjust võetud juurviljade lisandiks.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Koostis
200 g – Porgand
200 g – Peet
400 g – Kartul
1.50 dl – Kanapuljong
0.50 dl – Palsamiäädikas
10 g – Küüslauk
1 tk – Tüümian värske
3 g – Sool
3 g – Must pipar
Kaste
1.50 dl – Basiilik värske
0.50 dl – Mündilehed
0.50 dl – Petersell värske
10 g – Küüslauk
2 spl – Kapparid
1.50 dl – Oliiviõli
1 tk – Sidrun
1 spl – Dijoni sinep
3 g – Sool
3 g – Must pipar