Kategooriad
Glasuuritud juurviljad rohelise kastmega
Glasuuritud juurviljad rohelise kastmega
Valmistamine
- Pese juurviljad hoolikalt puhtaks. Kuumuta ahi 220 kraadini. Sega ahjuvormis juurviljad, puljong, palsamiäädikas, kooritud küüslauguküüned ja tüümianioksad, maitsesta soola ja pipraga. Küpseta, kuni juurviljad on pehmed ja vedelik siirupine, see võtab umbes tunni. Küpsemise ajal sega paar korda läbi.
- Rohelise kastme jaoks töötle ürdid, kapparid ja küüslauk koos õliga saumikseriga pastaks, maitsesta sidrunimahla, sinepi, soola ja pipraga. Serveeri ahjust võetud juurviljade lisandiks.
KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit
Kaste
1 tk – Sidrun
1 spl – Dijoni sinep
1.50 dl – Oliiviõli
0.50 dl – Petersell värske
0.50 dl – Mündilehed
2 spl – Kapparid
3 g – Sool
1.50 dl – Basiilik värske
10 g – Küüslauk
3 g – Must pipar
Koostis
200 g – Porgand
200 g – Peet
1.50 dl – Kanapuljong
10 g – Küüslauk
3 g – Sool
400 g – Kartul
3 g – Must pipar
0.50 dl – Palsamiäädikas
1 tk – Tüümian värske