Glasuuritud juurviljad rohelise kastmega

Glasuuritud juurviljad rohelise kastmega

Valmistamine

  1. Pese juurviljad hoolikalt puhtaks. Kuumuta ahi 220 kraadini. Sega ahjuvormis juurviljad, puljong, palsamiäädikas, kooritud küüslauguküüned ja tüümianioksad, maitsesta soola ja pipraga. Küpseta, kuni juurviljad on pehmed ja vedelik siirupine, see võtab umbes tunni. Küpsemise ajal sega paar korda läbi.
  2. Rohelise kastme jaoks töötle ürdid, kapparid ja küüslauk koos õliga saumikseriga pastaks, maitsesta sidrunimahla, sinepi, soola ja pipraga. Serveeri ahjust võetud juurviljade lisandiks.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Koostis
1 tk – Tüümian värske
200 g – Peet
1.50 dl – Kanapuljong
400 g – Kartul
3 g – Sool
3 g – Must pipar
10 g – Küüslauk
0.50 dl – Palsamiäädikas
200 g – Porgand
Kaste
1 spl – Dijoni sinep
10 g – Küüslauk
1.50 dl – Basiilik värske
3 g – Must pipar
2 spl – Kapparid
1.50 dl – Oliiviõli
3 g – Sool
0.50 dl – Mündilehed
1 tk – Sidrun
0.50 dl – Petersell värske