Kõrvitsakook ingveriga

Kõrvitsakook ingveriga

Valmistamine

  1. Riivi kõrvits jämeda riiviga ja pane kaussi. Sega hulka sulavõi, munad, suhkur, hapukoor, ingver, sidrunimahl ja -koor. Seejärel sega juurde nii palju küpsetuspulbriga ühendatud jahu, et saad mõnusalt paksu taina.
  2. Pane see küpsetuspaberiga vooderdatud või võitatud 20–24 cm läbimõõduga koogivormi.
  3. Küpseta 200kraadises ahjus 45–55 minutit, kuni kook on kuldne ja sinna torgatud puutikk jääb kuivaks. Jahuta restil.
  4. Kreemiks hõõru toasoe toorjuust suhkrutega vahule. Sega juurde sidrunimahl ja siis vahukoor. Kui soovid õhulisemat kreemi, vahusta koor eelnevalt.
  5. Määri kreem koogile ning puista peale hakitud ingveritükid.

KoostisosadPortsjonid:8 portsjonit

Kreem
1 dl – Suhkur
0.50 tl – Vanillisuhkur
0.50 tk – Sidrun
1 dl – Kohvikoor
200 g – Toorjuust
Koostis
1 dl – Suhkur
1 tl – Ingver jahvatatud
2 dl – Hapukoor
0.50 tk – Sidrun
2 tl – Küpsetuspulber
2 tk – Muna
150 g – Või
6 dl – Nisujahu
500 g – Kõrvits