Suitsukana-greibisalat

Suitsukana-greibisalat

Valmistamine

  1. Koori ja puhasta greip. Eralda viljaliha ja lõika väiksemaks.
  2. Pese õun ja pirn, koori ja haki ribadeks.
  3. Pese viinamarjad ja poolita.
  4. Haki suitsukana viiludeks.
  5. Sega kõik komponendid omavahel kokku.
  6. Valmista kaste. Selleks sega kokku majonees, jogurt, mahl ja riivitud apelsinikoor. Maitseks võid lisada veidike cajuni pulbrit.
  7. Sega kaste salatikomponentidega kokku.
  8. Aseta taldriku põhja salatilehed ja sellele salat.
  9. Puista peale seedermänniseemneid.
  10. Soovi korral võid salati valmistada aga hoopis ka apelsinist.
  11. Seedermänniseemnete asemel sobib lisada salatisse ka kreeka pähkleid.

KoostisosadPortsjonid:2 portsjonit

Kaste
2 spl – Apelsinimahl
1 tk – Apelsin
2 spl – Maitsestamata jogurt
2 spl – Majonees
Koostis
1 tk – Õun
100 g – Tume viinamari
1 tk – Rooma salat
1 tk – Greip värske
1 tk – Pirn
150 g – Suitsutatud broilerikoib
1 spl – Seedermänniseemned