Vahemereline soe salat grillitud köögiviljade ja kruubiga

Vahemereline soe salat grillitud köögiviljade ja kruubiga

Valmistamine

  1. Keeda odrakruupe soolaga maitsestatud vees umbes 1 tund. Kurna ja hoia soojas.
  2. Aseta tükeldatud paprikad, suvikõrvits, seened, punane sibul ja kirsstomatid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Piserda oliivõliga ja sega kätega läbi nii, et kõik köögiviljad oleksid õliga kaetud. Maitsesta soola ja pipraga. Küpseta 200–220-kraadises ahjus aeg-ajalt segades 25–30 minutit, kuni köögiviljad on küpsed ja pehmed.
  3. Sega kuumade köögiviljade hulka spinat ja sega, kuni spinat on veidi pehmenenud ja muutub tumedamaks. Sega omavahel keedetud kruubid ja köögiviljad. Maitsesta sidrunimahla ja veidikese riivitud sidrunikoorega, värskete hakitud ürtidega, soola-pipra ja täiendava oliiviõliga. Kalla kindlasti salati hulka ka ahjuplaadile kogunenud köögiviljade mahlad. Sega kõik läbi ja serveeri kas iseseisva roana või lisandina liharoogade juurde.

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Koostis
20 g – Küüslauk
1 spl – Oliiviõli
2 dl – Odrakruubid
1 tk – Punane paprika
100 g – Spinat
1 tk – Sidrun
1 tk – Punane sibul
3 g – Sool
1 tk – Kollane paprika
200 g – Kirsstomat
1 spl – Petersell värske
200 g – Šampinjonid
1 tk – Suvikõrvits
3 g – Must pipar