Läätsesalat grillitud juustuga

Läätsesalat grillitud juustuga

Valmistamine

  1. Keeda läätsed soolaga maitsestatud vees al dente (umbes 15 minutit) – need peaksid jääma väheke krõmpsud. Nõruta läätsed sõelal ja pese külma veega, kalla kaussi. Pigista laimist või sidrunist mahla peale, lisa õli ja maitsesta soola-pipraga.
  2. Pese ja poolita tomatid, tükelda paprika ja viiluta õhukeselt sibul. Koori avokaado ja lõika kuubikuteks.
  3. Sega läätsed, tomatid, paprika, sibul, koriander või petersell ja avokaado. Tõsta vaagnale ja maitsesta veel soola-pipraga. Lõika juust viiludeks, grilli mõlemalt poolt minuti jagu ja laota kaunilt salatile. Naudi kohe, kuni juust veel soe.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Koostis
1.50 dl – Punased läätsed
1 tk – Sidrun
1 spl – Oliiviõli
250 g – Kirsstomat
1 tk – Kollane paprika
1 tk – Punane sibul
1 tk – Avokaado
1 spl – Koriander värske
200 g – Halloumi juust
3 g – Meresool
3 g – Must pipar