Kõrvitsasalat kitsejuustu ja läätsedega

Trendikad tehnikad ja intensiivsed koostisosad. Kõrvits on paindlik.

Valmistamine

  1. Pane läätsed umbes kümneks minutiks külma vette likku.
  2. Keeda seejärel soolaga maitsestatud vees umbes 30 minutit. Kurna ja loputa külma veega.
  3. Lõika kõrvitsast viilud, eemalda koor ja seemned.
  4. Aseta kõrvitsaviilud ahjuplaadile ja sega õliga.
  5. Puista peale köömned, tüümian ja meresool ning küpseta umbes 20 minutit 190 kraadi juures. Lase maha jahtuda.
  6. Sega omavahel rukolalehed, läätsed, röstitud kõrvits ja hakitud kitsejuust.
  7. Lisa hakitud münt, veiniäädikas ja õli. Puista salatile sool ja purustatud pipar.

Nipid ja soovitused

Kõrvitsa võib ahju panna ka koorega ning enne salatisse lisamist see eemaldada. Samuti võib kõrvitsat pannil praadida. Kõrvitsakoguste puhul räägitakse retseptided tavaliselt puhtast viljalihast. Marjale annavad kaalu koor ja seemned – keskmiselt on kadu 35%.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
1 dl – Rohelised läätsed
500 g – Kõrvits
2 spl – Oliiviõli
0.50 tl – Köömned
0.50 tl – Tüümian värske
0.25 tl – Meresool
5 dl – Rukkola
1 dl – Kitsejuust
2 spl – Mündilehed
1 tl – Punase veini äädikas