Tšahhobili

See on gruusiapäraselt valmistatud linnuliharaguu tomatikastmes, kuhu sobib hästi part, kana, kalkun või hani. Vastavalt maitsele lisa tulist adžikat rohkem või vähem.

Valmistamine

  1. Tükelda kana suuremateks tükkideks, pruunista õlis ja maitsesta soolaga. Tõsta malmpotti. Lisa õhukeselt viilutatud sibulad.
  2. Riivi porgand jämeda riiviga, tükelda paprika ja pane koos loorberiga (2 lehte) potti. Vala juurde puljong, kata kaanega ja hauta 40 minutit (võib ka ahjus 175 kraadi juures).
  3. Lisa tomatipasta, adžika, veiniäädikas ja kuumuta veel 10–20 minutit. Lülita pliit või ahi välja, lisa hakitud ürdid ja pressitud küüslauguküüned (3 tk) ning lase kaane all veel mõned minutid haududa.
  4. Serveeri keedetud riisiga.

KoostisosadPortsjonid:7 portsjonit

Põhikoostisosad
1.60 kg – Broilerifilee
2 spl – Õli
3 tk – Sibul
1 tk – Küüslauk
1 tk – Punane paprika
1 tk – Porgand
4 dl – Kanapuljong
3 spl – Tomatipüree
1 tl – Adžika
2 spl – Veiniäädikas
1 tk – Loorberileht
1 tk – Koriander värske
1 tk – Basiilik värske
1 tk – Pikateraline riis