Vanaema ploomi-õunakook

Vanaema ploomi-õunakook

Valmistamine

  1. Klopi kokku sulavõi ja suhkur. Lisa ükshaaval munad. Sega kokku kuivained ja lisa muna-võisegule. Lõpuks lisa vahukoor.
  2. Koori õunad ja lõika tükkideks. Sega taignasse ploomid, rosinad, pähklipuru ja üks tükeldatud õun.
  3. Kalla taigen umbes 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi. Lao ülejäänud õunatükid kaunilt koogile. Puista peale suhkrut ja kaneeli. Laota peale võitükikesed. Küpseta 200-kraadises ahjus 30–35 minutit.

KoostisosadPortsjonid:12 portsjonit

Koostis
125 g – Või
1.50 dl – Suhkur
2 tk – Muna
2.50 dl – Nisujahu
1 tl – Küpsetuspulber
2 spl – Kohvikoor
2 tk – Õun
1 dl – Rosinad
0.50 dl – Metspähkel
200 g – Ploom