Kuskuss kikerhernestega

Mõnus lisand või salat kuivatatud puuuviljadega.

Valmistamine

  1. Lase veel keema tõsta, maitsesta soolaga ja sega vee hulka kuskuss.
  2. Lisa natuke õli, aseta potile kaas peale ja tõsta küttekehast eemale. Lase umbes kolm minutit paisuda.
  3. Paisunud kuskuss sega kahvliga läbi ja lase teradel maha jahtuda.
  4. Valmista kaste (4 spl sidrunimahla, 1 tl sidruni riivitud koort) ja haki kõik salati komponedid peenemaks.
  5. Nõruta konserv-kikerherned.
  6. Lisa jahtunud kuskussile kaste ja sega läbi.
  7. Sega salatisse kõik muud komponendid ja lase salatil enne serveerimist vähemalt tund aega maitsestuda.

Nipid ja soovitused

Kuivatatud aprikooside asemel või neile lisaks sobivad salatisse ka hakitud kuivatatud datlid.

KoostisosadPortsjonid:3 portsjonit

Kaste
4 spl – Õli
1 tk – Sidrun
1 tl – Jahvatatud kardemon
Põhikoostisosad
1.50 dl – Vesi
1.50 dl – Kuskuss
1 tl – Õli
1 g – Sool
Salat
4 dl – Kikerherned konserveeritud
0.50 tk – Kurk
1 dl – Aprikoos kuivatatud
2 spl – Koriander värske
1 spl – Murulauk värske