Hakkliha-juurselleripada

Hakkliha-juurselleripada

Valmistamine

  1. Haki sibul, küüslauk ja tšillikaun peeneks. Lõika puhastatud juurseller ja porgandid kuubikuteks. Lõika šampinjonid pooleks või neljaks.
  2. Kuumuta paksupõhjaline haudepott ja pane kõigepealt küpsema hakkliha. Kui vesi hakkab juba aurustuma, lisa maitseköögivili. Pruunista hakkliha veel veidi koos maitseandjatega ning lisa siis šampinjonitükid ja tomatikaste. Sega ja kuumuta pisut. Seejärel vala peale keev puljong või vesi ja lase segul keema tõusta. Maitsest soola ja pipraga ning lisa tükeldatud juurikad.
  3. Hauta rooga madalal kuumusel, kuni köögivili on küps. Maitsesta vajadusel veel soolaga ja haki peale meelepärane maitseroheline – sobib nii petersell, koriander, tüümian kui mistahes muu roheline.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Koostis
500 g – Kodune hakkliha
1 tk – Sibul
1 tk – Küüslauk
1 tk – Tšillikaun kuivatatud
250 g – Šampinjonid
1 dl – Tomatikaste
0.75 dl – Vesi
3 g – Sool
3 g – Must pipar
600 g – Juurseller
200 g – Porgand
1 spl – Maitseroheline