Põhjata peekoni-kodujuustupirukas

Kiirelt ja mugavalt valmiv toekam pirukas nädalavahetuse hommikusöögiks, piknikule või tööle kaasa võtmiseks. Maitseb hästi nii soojalt kui külmalt.

Valmistamine

  1. Sulata või ja jäta mõneks minutiks jahtuma.
  2. Klopi munad lahti. Lisa hapukoor, kodujuust, jahu, sulavõi ja ribadeks lõigatud peekon.
  3. Maitsesta vähese soolaga ja viimasena sega juurde enamik riivjuustust (jäta pisut peale puistamiseks).
  4. Kalla tainas 24 cm läbimõõduga pirukavormi või 8 väiksesse ümmargusse vormi. Puista peale ülejäänud riivjuust.
  5. Küpseta 200-kraadises ahjus 25–30 minutit või kuni pirukas on pealt kaunilt kuldkollane.

KoostisosadPortsjonid:8 portsjonit

Põhikoostisosad
100 g – Või
300 g – Kodujuust
1 dl – Hapukoor
3 tk – Muna
1 dl – Nisujahu
130 g – Suitsupeekon
200 g – Riivjuust
1 g – Sool