Kreekapärased lihapallid kartuliga

Maitsekad lihapallid saavad kartulist mahlasust ja pehmust. Palle võid serveerida ka pitaleivas koos salati ja jogurtikastmega.

Valmistamine

  1. Riivi keedetud kartul peene riiviga, sega hakkliha hulka koos muna ja hakitud maitseainetega (1 küüslauguküüs). Klopi hästi läbi. Pane tunniks külmkappi.
  2. Vormi väikesed pallid ja küpseta pannil õlis igast küljest pruuniks. Nõruta majapidamispaberil. Kastme jaoks sega jogurti hulka õli, riivitud kurk, hakitud tomat, purustatud 2 küüslauguküünt ja hakitud mündilehed.
  3. Maitsesta soola ja pipraga. Lase külmkapis vähemalt pool tundi maitsestuda. Serveeri lihapallide juurde.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
1 tk – Muna
1 spl – Mündilehed
0.50 tl – Must pipar
1 tk – Küüslauk
1 tk – Sibul
1 tk – Kartul
0.25 tl – Kaneel jahvatatud
500 g – Veisehakkliha
1 g – Õli
1 tl – Pune kuivatatud
Jogurtikaste
2 spl – Oliiviõli
1 g – Must pipar
1 g – Sool
4 dl – Maitsestamata jogurt
1 spl – Mündilehed
1 tk – Tomat
0.50 tk – Kurk
1 tk – Küüslauk