Kiire kohupiimakook

Küpsetan palju, aga ise söön väheseid kooke. Kohupiimakooke eriti vähe. Seda kooki aga sööksin iga kell! Pealegi on seda nii lihtne valmistada, et hakkama saavad ka lapsed.

Valmistamine

  1. Sega jahu ja suhkur, lisa tükkideks lõigatud või. Näpi kõik sõrmede vahel kokku, et tekiks puru. Pool purukogusest pane ümmarguse koogivormi põhja ning kata kohupiima ja muna seguga. Puista peale peotäis marju ja ülejäänud osa purust. Kui asendad marjad õunatükkidega, soovitan pealmise purusegu sisse lisada lusikatäie kaneeli.
  2. Küpseta 200 kraadi juures umbes 30–35 minutit, kuni kook on kuldpruuni värvi. Ühtviisi hästi maitseb see nii soojalt kui külmalt.

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Täidis
1 tk – Kohupiim vanilli
2 tk – Muna
2 g – Õun
Koostis
150 g – Või
200 g – Suhkur
350 g – Nisujahu