Sidrunipasta küüslaugu, seente ja tüümianiga

Lihtsa vaevaga valmiv tavapärasest kergem pastaroog. Šampinjone ei ole selle pasta puhul vaja ka eelnevalt küpsetada, vaid küüslauguses tüümianikastmes küpsevad need kergelt kuuma pasta lisamisel kohe läbi. Sidrunimahl ja -koor annavad veidi särtsakust ja kindlasti lisa roale ka parmesani.

Valmistamine

  1. Lõika seened õhukesteks viiludeks. Tõsta kaussi ja lisa õli, küüslauk, sidrunimahl ja -koor, hakitud tüümian ning sool ja pipar.
  2. Keeda pasta vastavalt pakendil olevale õpetusele. Kurna. Jäta veidi pastakeeduvett alles, sellega saad reguleerida pastat, kui see liiga kuivaks tõmbab. Kalla kuumale pastale seene-sidrunisegu ja sega läbi.
  3. Tõsta taldrikule, lisa riivitud parmesani ja täiendavalt tüümiani, maitsesta soola ja pipraga ning serveeri kohe.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Koostis
70 g – Parmesan
1 tk – Sidrun
3 g – Must pipar
400 g – Täistera spagetid
250 g – Šampinjonid
1 spl – Tüümian värske
30 g – Küüslauk
3 g – Sool
80 ml – Oliiviõli