Kikerhernesalat

Kikerherned on väga väärt kraam – neis on palju kiudaineid, taimset valku ja mineraalaineid. Kuivatatud kikerherned jäävad keedetult mõnusa pähklise maitsega.

Valmistamine

Sega kokku salatikaste. Leota kuivatatud kikerherneid 2 tundi kuni üle öö ja keeda peaaegu pehmeks (umbes 30 minutit). Nõruta ja lase jahtuda. Konservherned nõruta. Sega kikerherned kastmega. Tükelda salat, kana ja kurk, poolita kirsstomatid. Sega kokku kikerhernestega. Haki värske koriander, sega salatisse. Naudi kohe.

Nipid ja soovitused

Kui sul on kiire ja kasutad konservkikerherneid, loputa neid hoolikalt külmas vees.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
400 g – Kikerherned konserveeritud
0.50 tk – Jääsalat
0.50 tk – Kurk
200 g – Kirsstomat
1 tl – Koriander värske
1 tk – Suitsutatud broilerikoib
Kaste
4 spl – Oliiviõli
2 spl – Palsamiäädikas
1 g – Sool
1 g – Must pipar